Fra psykisk syk til frisk - huskeregler!Hei, mine venner og ikke-venner! (Vi er alle venner her.) La oss snakke om hvordan man går fra psykisk syk til frisk! Det er jo tusenvis av metoder å gjøre dette på, men her har jeg skrevet en liten huskeliste, i tilfelle du skulle snuble litt på veien.

1. Det er lov å føle. 
Det tar ikke over natta å bli frisk. Du må jobbe med deg selv hele tiden. Det er viktig å føle på hva som er riktig for deg, og ikke stenge følelsene ute. Vil du gråte? Gråt! Føler du for å le? Le. Det er ingenting i veien med følelsene dine, og aldri la noen få deg til å tro det. 

2. Du må feile.
For å lære seg å spille et spill, feiler man som regel de 100 første gangene. For å bli frisk må du finne ut hvilken metode som passer best for deg, og du kan prøve å feile- men ikke gi opp!

3. Ting tar tid.
Det er utrolig viktig å bruke tiden til hjelp. En kan ikke knipse med fingrene og forvente at alt er bra. Noen bruker dager, andre bruker år.

4. Lytt til kroppen din.
Det er helt vanlig å bli sliten når man er psykisk syk. Lytt til kroppen din og ta en velfortjent pause når den sier ifra at nok er nok.

5. Ikke få panikk hvis du får tilbakefall.
Det er normalt å få tilbakefall hvis man har vært syk. Du kommer til å ha dårlige dager der du føler at alt er på vei ned igjen, men fortvil ikke! I morgen er en ny dag, og du er en ny og bedre deg i morgen. 

6. Si ifra når du har vondt. 
La noen vite om følelsene dine slik at du ikke bærer på de alene. Det gjør ting litt lettere. Gå til noen du stoler på. Du skal ikke behøve å bære alt alene. Det kan virke skummelt, men noen vil alltid være der for å strekke ut en hånd. Enten det er en psykolog, mor, far, en venn eller en hund- fortell det til noen.

7. Verden hater deg ikke. 
Det er lett å føle at hele verden hater deg- når du hater deg selv. Men selv om du er imot verden (og muligens deg selv), er ikke det sånn det faktisk er. Som skrevet over, noen er alltid der med en hjelpende hånd.

8. Følelser er midlertidige. 
Du sitter kanskje med vonde følelser nå, men akkurat som burgeren du spiste for et par uker siden; det er midlertidig. Ingenting varer evig.

9. Kvitt deg med giftige folk.
Mennesker som bare trykker deg ned, som alltid pirker på det du gjør, som skylder på deg for sine plager, som ikke vil se deg lykkes- de har ikke noe i livet ditt å gjøre. Vær med mennesker som gjør deg glad. 

10. Ikke gi opp.

    Postet: 09.11.2015     Tid: 21:34     Kategori: Hjertesaker     Kommentarer: 6     Copyright ©
POSTET AV:  gothicvamperstein
09.11.2015   21:44
Noe å ha i bakhodet. Har slitt med psykiske lidelser i over 13 år, og er enig med tipsene du gir. :-)
POSTET AV:  Anonym
09.11.2015   22:00
Pleier som regel ikke å kommentere på innleggene dine, men vil bare si at det virkelig hjalp å lese dette nå.
POSTET AV:  Grete Nordhagen
09.11.2015   23:37
Godt skrevet! Fint for mange med huskeregler :-)
POSTET AV:  Gunn-Bente Skåden
10.11.2015   08:01
Kunne ikkje sagt det betre sjølv :-)

Godt skrive, og viktig!

Følg meg på vegenblirtil.blogg.no
POSTET AV:  kjersti
10.11.2015   10:49
Veldig gode punkter :-)

Jeg klarte å lese punkt 9 helt feil, i stedet for "Kvitt deg med giftige folk", leste jeg: gift deg med rike folk :-P hehe, av og til vet jeg ikke hva hjernen min holder på med, men morsomt var det i hvert fall! ;-)
POSTET AV:  Ingrid Jackson * - Fotoblogg
10.11.2015   13:43
kjersti: ønsketenking! Hahah^_^


Vil du si noe om "Fra psykisk syk til frisk - huskeregler!" ?


Hei, der! Du har nå kommet til min lille foto og-tankeverden! Jeg er Ingrid, 18 år, og det går stort sett i Canon 600D her. Jeg anser meg selv som en kreativ og utforskende jente, og sier sjeldent nei til å lære noe nytt! Vil du vite mer om meg? Følg med på bloggen, da vel! :D
hits