hits

JEG ER EN GUTT

"Jeg har alltid visst at jeg var fdt i feil kropp, så nå er det vel på tide å komme ut og fortelle verden hvem jeg egentlig er"

Dette er historien om Emilie Nordengen.

10.25 en fredagankommer jeg Oslo Bussterminal og rusler bort til Espresso House. Der blir jeg mtt av en glisende Emilie Nordengen, hun har sittet her en time allerede. Vi småprater litt fr hun guider meg gjennom stbanehallen og bort til arbeidsplassen hennes, Fjla. På Fjla har hun jobbet som kokkelrling i snart et år. Det fles som det var i går at jeg beskte henne på hennes nye arbeidsplass for frste gang.

I rommet er det en behagelig atmosfre, det lukter nykokt kaffe og rett ved siden av oss pågår det et jobbintervju. Emilie åpner Macbooken sin, setter seg godt til rette og spr meg interessert hva jeg lurer på.

HISTORIEN - Vi snakker om historien hennes, alt fra hvordan hun gikk i typiske gutteklr og hadde kort hår på barneskolen, til den dag i dag. I kronologisk rekkeflge, selvsagt. Hver detalj er viktig. Allerede i 6.klasse på Sbakken skole iElverum kom Emilie ut som bifil, fordi hun var usikker på om det var godtatt at hun bare likte et kjnn.

En liten gutt pleide å kalle henne for Emil, fordi han ikke fikk det til å stemme; Emilie var et jentenavn. Denne jenta varen gutt. Det var ikke fr hun begynte på ungdomsskolen at hun ble stemplet som "hun lesba."

- Jeg har alltid hatt tanker om at jeg er fdt i feil kropp. Da jeg var 10 år gammel spurte jeg mamma om jeg kunne bytte til et guttenavn, men hun sa så klart nei.

Å FORTELLE OM LEGNINGEN var ikke lett.
- Det var ikke mange i jentegjengen som ble begeistret for det. Gymtimene var jvlige, bare minefem venninner turte å skifte sammen med meg, og etter vi hadde skiftet snek vi meg ut derfra slik at jeg slapp stygge blikk og frekke kommentarer.På ungdomsskolen var det en gutt som alltid ropte "jvla transe!" etter meg i gangene. Jeg fortalte dette til en lrer, men fikk bare beskjed om å ikke bry meg. Det sluttet ikke, det ble verre.

Videre forteller hun om sin frste kjreste. Hele skolen sto klistret inntil vinduene for å se dem kysse. Hun sukker oppgitt.

- Vi var ikke alene om det kysset.
Vi veksler blikk og jeg ser på henne med medflelse.

- I 2015 FORTALTE JEG MAMMA AT JEG VAR TRANSSEKSUELL. Svaret jeg fikk var "vel, det kom jo ikke som noen bombe." Det var utrolig betryggende, det betydde at jeg nå kunne si det videre til resten av familien og vennene mine. Alle hadde skjnt det, og alle godtok det. Kjresten min aksepterte det, og nsket å vite alt om prosessen. Jeg starter i januar. Du skal få dokumentere hele greia. Du er med på det?

Fjla er i ferd med å bli fylt opp av gjester, så vi bestemmer oss for å tusle rundt p Karl Johan. Det er ikke så mange mennesker ute til tross for at det er en fredag formiddag, men det er helt greit, det gir oss mer frihet til å ta bilder.
Mens vi går fortsetter praten, Emilie har mye å fortelle.

UTFORDRINGER -
Å vre transseksuell i et samfunn der folk ser rart på deg hvis du går inn på "feil" toalett er alt annet enn lett.

- En stund gikk jeg på doen for funksjonshemmede. "Emilie bruker den doen, fordi hun vet ikke hvilket kjnn hun er!" husker jeg at noen ropte etter meg en gang. Hvorfor lager de ikke doer for alle?

TOK IKKE TAK I MOBBINGEN

Det var vanskelig for Emilie at lrerne ikke tok tak i mobbingen. Hvis de hadde gjort det, er det ikke sikkert at hun den dag i dag hadde vrt redd for garderober. Hun slet psykisk i noen år og ble veldig innesluttet. Det er bedre nå.

Ferden går videre gjennom Karl Johan og opp til Slottet, fr vi stopper og tar noen bilder. Emilie vrir og vender seg i alle mulige positurer fr vi sier oss fornyd.

- Tenk så morsomt det hadde vrt å fortelle de gardistene et par homo-vitser! ler hun. Glden i ynene hennes er tilbake, dette er noe helt annet enn den personen jeg mtte for noen år siden. Hun er ikke innesluttet og redd lenger, tvert imot.

I LPET AV LIVET vil nok "skeiv" ungdom mte på ulike utfordringer og en eller annen form for diskriminering, tror Emilie. Rådet hennes er å stå opp for seg selv uansett hvor slemme mennesker er.

- Du vil alltid mte på noen som har problemer med deg, men la de vite at du er du og at ingen kan forandre det.

Og forresten, kall meg Daniel.


Skrevet til en skoleoppgave // Ingrid Jackson

    Postet: 13.01.2016     Tid: 14:44     Kategori: Hjertesaker     Kommentarer: 16     Copyright
POSTET AV: 
13.01.2016   15:01
Kjempefint skrevet om en like flott person som str for den hun er s st p videre Emilie Klem fra beste😊
POSTET AV:  MEG
13.01.2016   15:43
Du er sterk Daniel! st p!
POSTET AV:  Sandra Gundersen
13.01.2016   15:48
Veldig bra skrevet! St p, Daniel, lykke til, eller skal jeg si god tur? Litt av en reise du skal igjennom :)
POSTET AV:  Tin
13.01.2016   15:58
Hei! Lykke til med det du skal igjennom, men husk at din verden (nr hormonene begynner virke) med stor sannsynlighet ikke er den riktige. Du kommer til oppleve at alle andre er gretne og sure, teite og idiotiske, mens det i virkeligheten er du som er det. Jeg sier ikke dette for delegge for deg - for det er flott det du n gjr - men for forberede deg p det som kommer. Jeg har selv sttt svrt nr to personer som har gtt gjennom det du skal - og Riksen er ikke god nok til forberede. Det tror de er det, men igjen; som nrstende til to stk - nope! For din egen og dine egnes skyld: Tenk alltid gjennom en gang til nr verden er idiotisk - pust og svelg dine kommentarer/utbrudd. De kommer!!! Vr du trygg! Lykke til! :) <3
POSTET AV:  Ida
13.01.2016   17:15
S flott intervju! Beundrer motet ditt:)
POSTET AV:  Mor
13.01.2016   21:03
Flott innlegg!!

Lykke til videre til Daniel😃

Fra mor til jente i samme situasjon (motsatt). Dere er kjempetffe!!
POSTET AV:  Meg
13.01.2016   22:11
Flott innlegg og herlig intervju!

St p videre!
POSTET AV:  Drea K.
13.01.2016   22:32
Herlig! :D Man ser jo at dette kler han! At dette er den han er!
POSTET AV:  Bra
14.01.2016   00:00
St p!

Har en sster som akkurat har vrt igjennom frste operasjon for bli gutt👍🏽

Om du trenger prate ta kontakt😊
POSTET AV:  LLM Almenningen
14.01.2016   06:16
Tft gjort. Jeg har ei datter som kom ut som kvinne i fjor. Hun var 21. Det er bra Daniel har et sttteapparat rundt seg.
POSTET AV:  Malin
14.01.2016   11:34
Jeg har alltid beundret deg for din originalitet og personlighet. Synes det er tft av deg fortelle at du var bifil i en slik tidlig alder. Du har alltid vrt den samme Emilie, hvor det som faller inn frst er gleden over at en er i ferd med finne en selv.

Verden skulle hatt flere av slike gledesspredere som deg :) Du er et flott forbilde for skeiv ungdom, alle burde ha deg som forbilde :)

Masse lykke til videre, fler du har en stpvilje som fr deg dit du vil i verden :) Som noen sier, det er de som mter flest utfordringer som til slutt blir sterkest, det et de som finner ut av egne styrker og svakheter :)
POSTET AV:  Aurora
14.01.2016   12:38
Elsker de nydelige bildene og innleggene dine! Keep doing you!
POSTET AV: 
14.01.2016   19:41
Jaa!! Dette er snt som gjr meg ufattelig glad!! St p Daniel, du er sterk og et veldig bra forbilde for alle som har problemer med komme ut til venner og familie! Jeg hper alt gr som det skal! Er det noe mulighet for flge reisen din videre ?
POSTET AV:  Roberth
15.01.2016   07:44
St p du. Det er ingen som kjenner deg like godt som deg selv og det viktigste er hvordan du ser deg.
POSTET AV: 
15.01.2016   10:17
Utrolig bra interju du gir styrke og motivasjon til andre st opp for seg selv.
POSTET AV:  Gutt 22
18.01.2016   14:15
Jeg er i samme situasjon selv. Innen et r er jeg helt ferdig med prosessen min. Du er utrolig tff, jeg nsker deg masse lykke til!

Husk alle purre p riksen, da de er uendelig treg. Hver konkret i din sak, og ikke la de hale ut tiden. Du har masse mot, s dette gr helt fint Daniel! You tha man!


Vil du si noe om "JEG ER EN GUTT" ?


Hei, der! Du har n kommet til min lille foto og-tankeverden! Jeg er Ingrid, 21 r, og det gr stort sett i Canon 70D her. Jeg anser meg selv som en kreativ og utforskende jente, og sier sjeldent nei til lre noe nytt! Vil du vite mer om meg? Flg med p bloggen, da vel! :D