hits

JA til likestilling

    21.11.2016 /  23:40  /  Meninger  /  7


 

Kjære Maria Høili,

jeg vet faktisk ikke hvor jeg skal starte. Jeg er litt trist, jeg kan starte med å si det. Likestilling handler om mer enn fysiske forskjeller mellom kvinner og menn. Likestilling handler om like muligheter for alle, og det er akkurat derfor det kalles likestilling. Du og jeg skal ha like rettigheter og muligheter som menn, og en mulighet vil si at du kan velge om du har lyst til å være "vakker og feminin" som du så fint kaller det,- eller om du vil gjøre andre ting. Sånn som noen andre kvinner ønsker. Du vet, enten det er å drive med motorsport, jobbe i mannsdominerte yrker fordi de interesserer seg for det, eller utdanne seg til å bli lege, for eksempel. Likestillingen står ikke i fare for at du må slutte å være feminin og vakker. Den står for at du kan velge. 
(Jeg forstår ikke helt den delen der du beskriver at mennesker skal ha like muligheter, men at du likevel er imot likestilling. Hæ?)

Det er fint at du har gjort deg en mening om hvordan du vil ha samfunnet, jeg hindrer deg ikke, men først må du forstå hva likestilling innebærer og betyr. Sånn det ser ut for meg, så virker det som om du prøver å tråkke på historien vår. Alt vi har kjempet for. Nå er vi i 2016, ikke på 50-tallet, og verden går fremover. Menn og kvinner har de samme mulighetene, vi kan rope like høyt (vel, nesten, hvis jeg roper blir jeg kalt hysterisk og sinna feminist), vi kan stemme og både menn og kvinner kan lage mat og passe barn. Istedenfor å kalle pappa for "barnepasser" så kaller vi han en pappa, det er det han er. Sånn som vi er mødre. Begge har faktisk et ansvar, men hvordan det fordeles er opp til hvert enkelt par.

Og, har du glemt de mindre feminine kvinnene, eller eksisterer de ikke i din verden? Har du glemt pappaene som faktisk ønsker å sitte hjemme med barnet sitt etter at han har ventet på barnet i ni måneder? Hva med homofile med barn? Transpersoner? Er du mindre egnet til noe dersom du er født kvinne, men har skiftet kjønn til mann? Verden er ikke så sorthvit lenger, og selv om den er i forandring vil det alltid være mann og kvinne. Det kan vi ikke forandre,- ikke fysisk. (Enda, la oss se hva fremtiden bringer.) Menn kan fortsatt ha "guttekvelder," og kvinner kan fortsatt få mensen og amme. Vil du ha en supermaskulin mann som ligner en viking, så skaff deg en viking. Men vil jeg ha en feminin gutt som elsker ballett og opera, så er vel det min sak. 

 

PS.
Jeg har forresten ikke lyst på nøtter, en vulva tåler mye mer.

 

    Postet: 21.11.2016     Tid: 23:40     Kategori: Meninger     Kommentarer: 7     Copyright ©
POSTET AV:  Victoria Larsen
21.11.2016   23:59
Så moro at jeg fant bloggen din! Du er så utrolig inspirerende :-D
POSTET AV: 
22.11.2016   00:01
Du skriver så utrolig bra Ingrid!
POSTET AV:  desomskapteverden
22.11.2016   00:06
Hei. Bra innlegg. Jeg planlegger å skrive et blogginnlegg om likestilling selv, om en uke eller to.
POSTET AV: 
22.11.2016   00:10
"PS.

Jeg har forresten ikke lyst på nøtter, en vulva tåler mye mer." HAHA YES GURL
POSTET AV: 
22.11.2016   12:42
Synes faktisk ikke du skrev så forskjellig fra hun andre jenta, hun var FOR like muligheter for alle akkurat som deg, bare at du er for likestilling ordet.
POSTET AV:  Ingrid Jackson * - Fotoblogg
22.11.2016   13:19
Anonym: Du burde slå opp definisjonen på likestilling!
POSTET AV:  Thea malmo
22.11.2016   14:24
Såå bra skrevet!!❤️


Vil du si noe om "JA til likestilling" ?


Hei, der! Du har nå kommet til min lille foto og-tankeverden! Jeg er Ingrid, 21 år, og det går stort sett i Canon 70D her. Jeg anser meg selv som en kreativ og utforskende jente, og sier sjeldent nei til å lære noe nytt! Vil du vite mer om meg? Følg med på bloggen, da vel! :D