Jeg er ikke noe leketøy


For mange er jeg bare jenta som kan ta bilder, og det er greit! Men, jeg trodde jeg var noe for vennene mine... Inntil de startet å bruke meg. "Kan vi ta bilder snart? Kan jeg komme til deg og ta bilder?" Forstå det, jeg er ikke noe leketøy, og jeg har følelser. Jeg føler meg skikkelig utnyttet når mine "nærmeste" sier sånt til meg. Følelsen jeg sitter igjen med er at jeg ikke betyr noe med mindre jeg kan gi. Det er liksom ikke spørsmålet om: "Skal vi finne på noe snart? Blir du med og gjøre det og det?", men det er et spørsmål om bilder. Jeg er ikke noe leketøy.

  Postet: 27.02.2013     Tid: 19:26     Kategori: Personlig     Kommentarer: 4     Copyright ©

Beauty

  24.02.2013 /  18:08  /  Temafoto  /  9


Jeg er med i noe som heter temafoto, sammen med AnetteEirinEliseJulia og Thea, og hver søndag postes et "Temafoto!" Vi trekker et bilde, og får et tema, og gjennom et bilde skal vi tolke det. Denne ukens tema var SKJØNNHET. Min tolkning av skjønnhet er skjønnhetsflekk og sminke.. Haha! 

  Postet: 24.02.2013     Tid: 18:08     Kategori: Temafoto     Kommentarer: 9     Copyright ©

When you're never good enough....
...you start to believe it.. and suddenly, nothing matters anymore 

  Postet: 23.02.2013     Tid: 20:17     Kategori: Personlig     Kommentarer: 4     Copyright ©

Spørsmål og svar

Hvordan kan du si at du har så dårlig selvtillit når du får så mange positive tilbake meldinger og likes på bildene dine, og i det minste legger ut litt naked bilder?

Jeg er klar over at jeg får mange positive tilbakemeldinger, og mange "likes" ,men det betyr ikke at jeg er fornøyd med meg selv. Jeg er perfektsjonist til tusen, og jeg blir aldri fornøyd. Jeg er skikkelig misfornøyd med meg selv, og jeg har en sykdom som bare gjør at det blir slik. Likes er ikke alt, vet du!
Jeg har aldri lagt ut "naked bilder"? Jeg har lagt ut bilder av litt av ryggen min (playboy next?), rett og slett for å uttrykke følelsene mine. Det er slik jeg gjør gjennom foto- kun for å få frem følelsene mine, jeg kunne aldri dukket opp tynnkledd på skolen, for eksempel; Fordi, jeg hater meg selv. Jeg vil helst gjemme meg bort i store hettegensere... Og det er det en grunn til. Hvorfor er forholdet til deg og Anders så av og på? Stoler dere ikke på hverandre nok?
Tro meg, det er ingen i hele verden jeg stoler mer på.

Bruker du Photoshop?
Det gjør jeg!

Når begynt du med foto?
Jeg begynte med foto da jeg var 6 år gammel!

Fem ting du elsker?
Anders, Nike (hamsteren min), kameraet mitt, macen min og mobilen min! Haha


Hva har du lyst til å bli?
Fotograf!

Hvordan går det? 
Jeg vet ikke. Jeg har ikke hatt tid til å tenke gjennom det på en stund... Men, det går bedre enn på lenge!

Hvorfor liker du og ta bilder?
Fordi foto er fantastisk, det er en helt egen verden, og det får meg på andre tanker... Foto er terapi! 

Hva liker du best å ta bilde av?
Alt mulig, egentlig!


Hvilke blogger leser du?
Alle bloggene som er med i temafoto, for det meste!

Favoritt fargen din?

Lilla.

/Kommer mer seneree/

  Postet: 19.02.2013     Tid: 23:06     Kategori: Personlig     Kommentarer: 3     Copyright ©

FOTO: Nike, verdens søteste hamster

  18.02.2013 /  13:31  /  Nike  /  3


I dag er Nike i det sprettende hjørnet... Han hopper rundt og leker med alt han finner. Åååee, så god han er! Nesten umulig å ta bilder av han fordi han er så kjapp....

Hva syns du om bildene? :D

  Postet: 18.02.2013     Tid: 13:31     Kategori: Nike     Kommentarer: 3     Copyright ©

Dette har vært en perfekt helg


Jeg har fått hamster av kjæresten min, kom videre i UKM- og kjæresten min har sovet hos meg og tatt kjempegodt vare på meg!

Hvordan har din helg vært? :D

  Postet: 17.02.2013     Tid: 21:24     Kategori: Personlig     Kommentarer: 3     Copyright ©

Introducing NIKE (The hamster)

  17.02.2013 /  18:28  /  Nike  /  8


Dette er den fantastiske dverhamsteren min, Nike! Han kom i går, og er ekstemt nysgjerrig på alt her i huset... 

Han er bitteliten, utrolig nusselig og verdens snilleste hamster! Han er lys grå, litt brun og hvit.

Han biter ikke, er utrolig sjarmerende og liker seg veldig godt i kokosnøtten sin...

Nike er utadvendt og setter seg gjerne i hånda di uten å nøle, for du er jo ikke skummel! 

Her bor han! 

Hva syns du om verdens søteste Nike? Han er litt skjønn, er han ikke?  Postet: 17.02.2013     Tid: 18:28     Kategori: Nike     Kommentarer: 8     Copyright ©

UKM, og nå har du sjansen til å spørre meg!

Heijheij! I går var det UKM, og gjett hvem som var med og kom videre.... Nei, sier det jeg... Jeg! :o Og hva var mitt "talent"? Jo, jeg stilte ut foto... Og jeg kom videre med disse bildene: 
Ooog nå er jeg fornøyd!

I TILLEGG, så tenkte jeg å starte en spørsmålsrunde... Noe du lurer på? Spør i vei!


  Postet: 17.02.2013     Tid: 17:00     Kategori: Personlig     Kommentarer: 15     Copyright ©

SKOG

  17.02.2013 /  15:03  /  Temafoto  /  7


Jeg er med i noe som heter temafoto, sammen med AnetteEirinEliseJulia og Thea, og hver søndag postes et "Temafoto!" Vi trekker et bilde, og får et tema, og gjennom et bilde skal vi tolke det. Denne ukens tema var SKOG!

  Postet: 17.02.2013     Tid: 15:03     Kategori: Temafoto     Kommentarer: 7     Copyright ©

This is what love looks like
..kjærlighet har to øyne, fire bittesmå bein, en knøttliten hale og pels! Dette er en dverghamster, og om 17 dager er den min 

 

Har du kjæledyr?

  Postet: 12.02.2013     Tid: 19:34     Kategori: Foto: Diverse     Kommentarer: 13     Copyright ©

Mixed up


Can somebody help me? And hold me and tell me everything's gonna be okay, cause today it feels like I won't make it to the top next, don't know how to get out of this.. I'm mixed up. 

  Postet: 12.02.2013     Tid: 00:21     Kategori: Personlig     Kommentarer: 3     Copyright ©

FOTO: Have you been drinking, to get all the pain away?


Syns? 

  Postet: 11.02.2013     Tid: 21:11     Kategori: Foto: Diverse     Kommentarer: 7     Copyright ©

FOTOTIPS: Portrett og hvordan styre blender

  11.02.2013 /  17:31  /  Fototips  /  6

Hey! Jeg tenkte jeg skulle demonstrere for dere hvordan det er med blender og hvordan man får et godt portrett ved å styre blenderen! 


Når man tar portretter, så vil man gjerne at bakgrunnen skal være så blurry som mulig. Det vil si at den ikke skal forstyrre for motivet! Og hvordan man styrer hvordan bakgrunnen er? Jo, da bruker man blenderen på kameraet!

For å styre dette helt selv, kan du sette hjulet på kameraet ditt på "AV" (Canon) eller "A" (Nikon). Når du har gjort det, så ser du på skjermen, og finner igjen det hjulet du har på kameraet ditt som ikke har noen symboler på seg. Hvis du skrur på det, så vil du raskt oppdage at det er et tall der som beveger seg! Dette er da blenderen. 

STOR BLENDERÅPNING; Det vil si at tallet er "lite," (f/2.0, f/1.4 osv.) og på portretter bruker du helst så lite tall det går an. På et vanlig standardobjektiv (18-55mm) er det største du kommer i blenderåpning 5.6, men bakgrunnen din vil også da bli blurry. 

LITEN BLENDERÅPNING; Da er tallet "stort", (f/8, f/11 osv.)  og du vil få med en del av bakgrunnen. Dette vil vi helst unngå på portrettbilder, fordi bildene gjerne blir veldig kornete og trenger ekstra mye lys.
Håper dette var til hjelp!

  Postet: 11.02.2013     Tid: 17:31     Kategori: Fototips     Kommentarer: 6     Copyright ©

This never-ending racetrack you call life


Tiden står stille og vil ikke la meg gå noe sted. Livet mitt kjører forbi meg, og jeg har ikke lyst til å være en del av det lenger. Toget bare suser og suser, men jeg finner ikke noe stopp. Ikke noe sted jeg kan sette meg ned og hvile på. Jeg må bare stå der og kjenne presset fra folkene rundt meg. Jeg må vente til det stopper... Men det ser ikke ut til at det vil stoppe. Det bare øker farten, øker farten og sørger for å kjøre innom hver eneste mørke lille krok det finner. Dumme, dumme tog. STOPP. Jeg vil av! Jeg har ikke lyst til å føle panikk hvor enn jeg går. Jeg vil føle at jeg får til noe... at jeg er noe, for noen.
 

  Postet: 10.02.2013     Tid: 22:38     Kategori: Personlig     Kommentarer: 7     Copyright ©

FOTO: Birds flying high


Hva syns dere? :D


  Postet: 10.02.2013     Tid: 20:18     Kategori: Foto: Diverse     Kommentarer: 15     Copyright ©

Ingrid Jackson anbefaler redigeringsprogram!

  10.02.2013 /  19:51  /  Fototips  /  0

Det er så uendelig mange folk som spør meg om jeg kan redigere bilder for dem hele tiden, men dessverre er det sånn at det er ikke alltid tiden min strekker til! Derfor har jeg nå laget en liste over ENKLE, og ikke minst GRATIS redigeringsporgam! Håper det er til hjelp!


1. Først har vi Picasa! Dette er et redigeringsprogram som tillater deg å redigere kontraster, beskjære bilder, skrive tekst på bilder og sette bilder inn i hverandre. Det er et veldig enkelt program, og atpå til følger det med en del kule effekter. Du kan laste det ned her.

2. Så har vi Pixlr.com! Der kan du redigere på kule effekter og stilige rammer! Du trenger ikke å laste det ned engang! Du finner det her. 

3. Som nummer tre kommer Paint.net. Det er for deg som liker å klippe og lime! Du kan blant annet lage gode bloggheadere med det. Det er ikke så veldig lett, men heller ikke like avansert som photoshop... Du finner det her.

4. På fjerdeplass har du GIMP, det er veldig likt paint.net, egentlig. Passer også perfekt hvis du ønsker å lage headere. Denne er også litt avansert, men kan samtidig være veldig enkel! Det er opp til deg :) Du finner den her. 

5. Photoscape! Det har du vel hørt om før? Det er et lettvint program, og du har drøssevis av valgmuligheter! Hvis du er ny innen fotoredigering anbefales den virkelig. Du finner den her.


Håper dette var til hjelp!

  Postet: 10.02.2013     Tid: 19:51     Kategori: Fototips     Kommentarer: 0     Copyright ©

SMIL


Jeg er med i noe som heter temafoto, sammen med Anette, Eirin, Elise, Julia og Thea, og hver søndag postes et "Temafoto!" Vi trekker et bilde, og får et tema, og gjennom et bilde skal vi tolke det. Denne ukens tema var SMIL, og slik ble da bildet mitt.... 

Å smile er ikke så veldig lett for meg lenger, så dette var en utfordring.. Ser litt ut som jeg har vondt. Haha!

Hva syns dere? 

  Postet: 10.02.2013     Tid: 17:51     Kategori: Temafoto     Kommentarer: 12     Copyright ©

The lonely wolf


"Now I'm lying on the cold, hard ground..."

  Postet: 09.02.2013     Tid: 22:21     Kategori: Foto: Diverse     Kommentarer: 7     Copyright ©

Bli kjent med oss i temafoto!

  09.02.2013 /  20:46  /  Temafoto  /  0

 www.juliaes.blogg.no
Jeg er Julia, en 14-åring som ofte sees med kameraet hengende rundt halsen. Jeg bor i Asker, liker å bake og elsker å ta bilder. Skjorter, shorts, snøkuler og strikkegensere er fire ting på s som jeg er veldig glad i.


www.ajworld.blogg.no
Jeg er Anette og er 15 år. Kommer fra en øy som heter Askøy som er rett utenfor Bergen. Foto er en kjempe stor del av meg, og det er min måte å uttrykke meg på. Ellers liker jeg katter, blåfarger, bluser forståelsesfulle mennesker, kunst generelt og matlaging. 
 

www.eirinhs.blogg.no
 Jeg heter Eirin, er 16 år og bor i Asker. Jeg er 167,4cm høy og har en stor kjærlighet til foto. ♥ Jeg elsker hester, snøkuler, rosa, baking, strikkegensere, lyse farger, krimserier  og matlaging....
Jeg går ikke på skolen akkurat nå, men skal begynne å ri. Så fotograferer jeg en del, går litt turer, lager mat og ser på krimserier (og bakeprogram).
 
 

www.eliseamanda.blogg.no
Jeg heter da Elise Amanda, jeg er 16 år og bor i Larvik. Jeg går første året på medier og kommunikasjon. Er det noe jeg liker å gjøre så er det å ta bilder, danse ballett og så må det sies at jeg er veeeldig glad i krimserier! Bake, være med venner og slike vanlige ting er også noe jeg liker.


www.rainbowtime.blogg.no
Jeg er da Thea og kommer fra Akershus. Jeg er ganske spontan, om jeg får en ide skal den helst gjennomføres samme dag, om ikke samme time. Er litt for mye på tumblr og elsker mennesker som får meg til å smile. Tre ting jeg ikke klarer meg uten: mobilen min, musikk og foto.
 

 www.titt.blogg.no
Så var det meg, da. Jeg heter Ingrid, er 16 år og bor i Elverum. Uten foto hadde jeg antagelig bare ligget i senga og stirret tomt i veggen! Jeg elsker å være med venner, finne på mye sprell og å være kreativ. 

Jeg ser noe i alt, og ideene mine kan være de sykeste... Eller særeste. Det kommer an på øyet som ser.Følg med! I morgen er første gang jeg er med og poster et bilde med tema i denne gruppen.... Jeg håper dere tar godt imot en nybegynner som meg! Hihi

  Postet: 09.02.2013     Tid: 20:46     Kategori: Temafoto     Kommentarer: 0     Copyright ©

It's not the end. Only a new beginning

  08.02.2013 /  15:00  /  Temafoto  /  4

Hei, der! Nå er det en helt ny start, fordi jeg er med i noe som heter "Temafoto" sammen med 5 andre jenter. Jeg skal altså starte å blogge igjen, og for å få et lite innblikk av hva temafoto er, så har Eirin skrevet dette;


TWS har sluknet og svevd ut i natten som røyken til et nedbrent stearinlys på et skittent nattbord. TWS skled fra hverandre som to morkne planker i en loftstrapp. TWS ble gammelt, råtnet, døde? som et gammelt hus man ikke har tatt vare på. Det var litt vanskelig å bestemme oss for om vi skulle bruke gaffateip og surre sammen huset, eller om vi skulle bruke planker og spiker, og restaurere det. Den første og letteste metoden har vi prøvd før. Det funket ikke særlig bra, huset forfalt bare enda mere. Temafoto er en veldig personlig gruppe. Vi har blitt veldig godt kjent med hverandre, og deler mange hemmeligheter og tanker. Men den personlige delen forsvant da vi bestemte oss for å modernisere huset og gjøre oss til TWS. TWS ? today we smile, temafoto will survive. Temafoto vil overleve, for det er sjelen til huset. TWS derimot? Det var plankene som råtnet så altfor fort, og ble infisert av muggsopp uten at vi så det.
TWS var en altfor rask handling, fordi vi(de) ble «berømte». Vi suste på toppen av alt med tanken om at det nye huset vårt var det fineste i hele verden. Vi var for ivrige, vi delte oss med hele verden. Inviterte alle med oss hjem til vår private sone. Hadde fester i hytt og pine. Tynne stiletthæler boret seg ned i parketten, lagde riper og stygge flekker. Sofaen er skeiv etter altfor mye hopping blant de nå ødelagte og flate putene. Ingen ting er personlig lenger heller. Alt er vist til alle. Vi svevde fremdeles på tankene om at vi skulle bli noe mer, og tenkte ikke over at huset trengte pleie og reparasjon. Da vi først oppdaget skadene på gulv og vegger, vannlekkasjen på badet, de ødelagte og slitte møblene, den morkne loftstrappen og det slitne treverket? var det for sent til å snu uten å gjøre noe ordentlig. Eller, vi prøvde som sagt med gaffateip. Men vi falt bare lenger og lenger fra hverandre og huset ble bare mer og mer dødt. Det var et ork å se det forfalle. Hva skulle vi gjøre? Etter vi hadde mannet oss litt opp og virkelig sett på problemet, leide vi inn en snekker som skulle hjelpe oss å bygge huset opp igjen. Gi oss en ny sjanse og hjelpe oss på beina. Snekkeren het noe så fint som Ingrid. Hun er nå temafoto?s (ja? vi heter ikke lenger TWS, for TWS døde) sjette medlem.

Vi er partall. Vi er tre augustbarn og tre desemberbarn, og vi har alle en lidenskap for foto. Men hvordan plukket vi ut snekkeren? Det var så ufattelig mange å velge mellom, mange som var så utrolig gode. Men det holdt med én, vi trengte bare én, for vi ville ikke gjøre samme feilen og åpne oss for verden på samme måte igjen. Listene tok tid å se igjennom, og vi fant frem noen vi stemte på. Til slutt satt vi igjen med en herlig og talentfull jente. Ingrid. (MEG! :D) De som ikke ble valgt var ikke dårlige, var ikke mindre verdt, var ikke mindre satt pris på. Men jo flere snekkere jo flere skader. Vi kunne bare velge én. De morkne planken ble fjernet og erstattet med nye, huset tok sakte men sikkert form igjen. Og i dag stod det der på toppen av åskammen med solen skinnende på det nylagte og glinsende taket, ferdig. Vinduene var byttet ut, taket, pipen, panelet, trappen? Det var et nytt og ungt hus som nå var klart til å bli bebodd. Og bli tatt vare på. Og i dag åpnet vi døren og tok vårt første skritt inn fremtiden. Et nytt temafoto, et nytt hus, nytt mot, ny energi, nye idéer og nye sjeler. Temafoto skal være noe positivt, noe å glede seg til. Det skal være en fryd å komme inn i det huset vi er stolte over. Negative tanker tar vi utenom, vi røyker på terrassen (eller stumper røyken for den sags skyld? ikke det at noen av oss røker da? men dere skjønner sammenhengen ? vi tar de negative tingene utenfor) og vi tørker av oss jord på støvlene før vi går inn. Temafoto skal bare være foto. Slik det var i starten. Det skal være privat, men bildene skal vi dele på bloggene våre som før. Dere vil nok ikke en gang merke en forskjell, bortsett fra at motet er på topp og TWS er borte. Vi åpner vinduene for å lufte, slipper dere inn? men vi er forsiktige og verdsetter det vi har fått. Muligheten til å ta tak i et problem og starte på nytt.


Vi håper virkelig dere har lyst til å fortsette å følge oss! Og at dere tar det med godt humør at vi dessverre bare kunne ha én til med, men vi trengte noe nytt... en ny spirit, en ny sjel. Og da måtte vi bare velge. Vi er veldig glad i dere, og er utrolig takknemlige for hva dere har gitt oss! Håper virkelig ikke teksten over ble for sær... det er bare Eirin som er litt gal. Facebook-siden vår legges ned, men som sagt kommer det temaer hver uke og bildene postes på søndager. Vi ville bare informere dere så dere skjønte hva som skjedde! Mange av oss har det litt vanskelig for tiden, og da har TWS blitt et sted å lufte tanker... noe som har påvirket gruppen negativt. Det er ikke så morsomt å klikke seg inn og bare se ting som ikke handler om foto i det hele tatt. Fotodelen av temafoto forsvant veldig, og nå valgte vi å hive inn håndkle og redde den. Så nå er vi en ren fotogruppe. Noe som forhåpentligvis går bedre! Vi gleder oss alle seks til å komme i gang! Let's capture some moments!


Med i temafoto er; Anette, Eirin, Julia, Thea, Elise og meg! Håper dere er med på dette eventyret fra starten av, folkens! :D

  Postet: 08.02.2013     Tid: 15:00     Kategori: Temafoto     Kommentarer: 4     Copyright ©
Hei, der! Du har nå kommet til min lille foto og-tankeverden! Jeg er Ingrid, 18 år, og det går stort sett i Canon 600D her. Jeg anser meg selv som en kreativ og utforskende jente, og sier sjeldent nei til å lære noe nytt! Vil du vite mer om meg? Følg med på bloggen, da vel! :D
hits