Alt du betyr for noen

Vi vil så gjerne bety noe, være den første noen tenker på når de har en god nyhet å fortelle. Være den siste noen tenker på når de legger seg om kvelden. Vi vil være den første til å bli invitert til fest, eller i det minste en av dem som blir invitert til fest, og vi ønsker å være noens favorittperson. Jeg vet i hvert fall at jeg gjør.

Men i dag har jeg tenkt på alle de som ikke lenger er en stor del av livet mitt, som jeg ikke lenger snakker med på daglig basis. Jeg laget meg en skål med nudler og tenkte på Elin, for det var hun som lærte meg hva slags nudler som var gode på barneskolen. Og jeg tenkte på Gaute da jeg skjenket meg et glass med Pepsi Max, for vi drakk alltid det da vi gikk på ungdomsskolen, selv om jeg insisterte på at jeg ikke likte det. Og da jeg skulle finne noe å se på, tenkte jeg på alle gangene jeg og Louise laget spillelister eller skulle vise hverandre sanger på YouTube.

Du betyr noe for noen, enten det er stort eller lite, enten du sitter på rommet ditt helt alene eller er midtpunktet på en fest. Kanskje er det din instagram-post noen kommer over og smiler av, eller gråter av, men plutselig betyr den noe for noen. Kanskje du en gang skrev et viktig leserinnlegg og det fortsatt blir husket på. Kanskje du en gang sa noe viktig til noen, og de har skrevet det på en lapp for å aldri glemme det. Eller kanskje det var du som fortalte noen hvilke nudler som var best, og at Pepsi Max ikke er så verst. Aldri tenk at du ikke betyr noe, for det gjør du!