FOTO: Blue and pale

Velg livet – Vilde lærte meg det

En venninne sa til meg en gang at hun ville vi skulle prøve. Livet er verdt det, det sa hun til oss uker før hun tapte mot kreften. Livet har mye å by på, sa hun. Hun hadde mye å oppleve, og hun visste det godt, men fikk aldri gjort det, fordi hun sovnet inn for en uke siden. “Jeg får ikke oppleve dette, for jeg skal dø snart. Livet mitt er snart over. Dere er unge og har hele livene deres foran dere. Plis ta vare på livet dere har. Vær så snill.” 

Vilde hadde kreft, og hun blogget om det (her). Vi hadde dette til felles og ble kjent over internett. Det så dårlig ut da hun var den første i norden som fikk prøve en ny medisin fra USA, men den ville ikke funke. Ingenting fungerte som det skulle, og kjære, umistelige og sterke Vilde tapte.

Selv om hun var så syk som hun var, oppmuntret hun likevel de rundt seg til å bli friske. Meg, for eksempel. Hun sa hun hadde troen på meg, at jeg skulle bli frisk fra en dårlig psyke. Jeg er på vei nå, jeg er godt i gang og jeg tror at denne gangen klarer jeg det, takket være Vilde. 

Nå vil jeg si det samme til dere. Velg livet. Livet har utrolig mye å by på. Festivaler, fremtidige kjærester, god mat, turer i skog og mark, turer til utlandet, alle målene du skal nå. Noen evigheter er større enn andre evigheter, og jeg håper dere bruker deres evighet så godt dere kan. Selv om vi har mistet enda en god jente, vet vi at hun passer på sammen med de andre englene.

Sov godt, vennen 
 



Bilde lånt fra bloggen til Vilde

Jeg er vel ingen hore?

Jeg forstår meg ikke på folk som hater på for eksempel Nicki Minaj for å vise kroppen sin, men er helt stille når menn gjør det samme. Folk kaller Kim Kardashian et ludder fordi hun viser kroppen sin, men når Nick Jonas- eller en annen mannlig kjendis gjør det samme- er det plutselig sexy. Taylor Swift er DEN playeren når hun synger om kjærlighet, men rapperne som rapper og synger om “all the bad bitches around my dick” på en og samme tid er plutselig greit. Og det som er aller verst er at de første til å rope ut skjellsord og kalle noen for horer- det er JENTER! Jenter som skal støtte hverandre og oppføre seg som søstre, de dolker og baksnakker og kaller opp hverandre. Halvparten av de som er enig i dette gjør antagelig det samme. Tror dere at gutter kaller Usher hore fordi han ikke har på seg klær? Nope! Og det gjør antagelig ikke jenter heller. Så, konklusjon, bli forandringen du ønsker å se. Hvis du er jente og kaller en annen jente for hore- er det du som er problemet. 

 


//Innlegg oversatt fra Lilly Singh