I år har jeg bare et juleønske


 

– og det er at ingen sitter alene. 

Det ser ut som verden har glemt hva som er viktig; nemlig samhold. Jeg ser at folk handler inn gaver i hytt og pine, spør på facebooksider hva de skal ønske seg(?!), at de røsker til seg ting fra Black Friday, og jeg synes det er viktig å være egoistisk og tenke på seg selv av og til, men hva med samholdet? Hva med de stakkars bestemødrene som sitter alene hver dag ellers i året, eller de menneskene i samfunnet som ikke har noen? Hva med de som gruer seg til julen fordi de er så klar over at de ikke har noen å gå til? Det er ikke alle som vet at det finnes noen der ute som gjerne vil feire jul med ensomme sjeler. Det gjør vondt å tenke på, og jeg skulle gjerne reddet alle. 

I går var jeg på et arrangement som heter MOT til å glede-dagen, og det er en dag som går ut på at en skal glede hverandre. Et band herfra, som kaller seg for Synergi, tok med seg lille Trym på scena, og han hadde det største smilet i ansiktet sitt. Det er dette julen handler om, tenker jeg. Å gjøre andre så glad at de nesten kryper ut av skinnet sitt. Det kan være alt fra litt oppmerksomhet, et smil, et vennlig nikk, eller at du ber de på julemiddag hvis du har noe til overs. I julen kjøper vi jo inn så mye mat at vi har i flere dager, hvorfor ikke dele med flere? 

“Du kan ikke redde alle,” sier de bestandig til meg.

Jeg tror at vi kan, hvis vi vil. Jeg vet hvor jeg skal starte.

JA til likestilling


 

Kjære Maria Høili,

jeg vet faktisk ikke hvor jeg skal starte. Jeg er litt trist, jeg kan starte med å si det. Likestilling handler om mer enn fysiske forskjeller mellom kvinner og menn. Likestilling handler om like muligheter for alle, og det er akkurat derfor det kalles likestilling. Du og jeg skal ha like rettigheter og muligheter som menn, og en mulighet vil si at du kan velge om du har lyst til å være “vakker og feminin” som du så fint kaller det,- eller om du vil gjøre andre ting. Sånn som noen andre kvinner ønsker. Du vet, enten det er å drive med motorsport, jobbe i mannsdominerte yrker fordi de interesserer seg for det, eller utdanne seg til å bli lege, for eksempel. Likestillingen står ikke i fare for at du må slutte å være feminin og vakker. Den står for at du kan velge. 
(Jeg forstår ikke helt den delen der du beskriver at mennesker skal ha like muligheter, men at du likevel er imot likestilling. Hæ?)

Det er fint at du har gjort deg en mening om hvordan du vil ha samfunnet, jeg hindrer deg ikke, men først må du forstå hva likestilling innebærer og betyr. Sånn det ser ut for meg, så virker det som om du prøver å tråkke på historien vår. Alt vi har kjempet for. Nå er vi i 2016, ikke på 50-tallet, og verden går fremover. Menn og kvinner har de samme mulighetene, vi kan rope like høyt (vel, nesten, hvis jeg roper blir jeg kalt hysterisk og sinna feminist), vi kan stemme og både menn og kvinner kan lage mat og passe barn. Istedenfor å kalle pappa for “barnepasser” så kaller vi han en pappa, det er det han er. Sånn som vi er mødre. Begge har faktisk et ansvar, men hvordan det fordeles er opp til hvert enkelt par.

Og, har du glemt de mindre feminine kvinnene, eller eksisterer de ikke i din verden? Har du glemt pappaene som faktisk ønsker å sitte hjemme med barnet sitt etter at han har ventet på barnet i ni måneder? Hva med homofile med barn? Transpersoner? Er du mindre egnet til noe dersom du er født kvinne, men har skiftet kjønn til mann? Verden er ikke så sorthvit lenger, og selv om den er i forandring vil det alltid være mann og kvinne. Det kan vi ikke forandre,- ikke fysisk. (Enda, la oss se hva fremtiden bringer.) Menn kan fortsatt ha “guttekvelder,” og kvinner kan fortsatt få mensen og amme. Vil du ha en supermaskulin mann som ligner en viking, så skaff deg en viking. Men vil jeg ha en feminin gutt som elsker ballett og opera, så er vel det min sak. 

 

PS.
Jeg har forresten ikke lyst på nøtter, en vulva tåler mye mer.

 

JULEGAVETIPS!

Er du tom for ideer til kjente og kjære? Don’t worry, I got your back! Jeg er ikke så stor fan av julegaveshopping i butikker, så det er supert at jeg bare kan klikke ting hjem til meg. 
 


Til mor, far, eller din kjære. På Smartphoto har de nesten alt du trenger- og du kan legge til ditt eget bilde! Du kan lage mobildeksel med deg og kjæresten din på, eller en pute med hele familien, for eksempel. Min mor og far gikk rundt med bilder av lillebroren min og meg på t-skjortene sine en stund… Du finner alle alternativene her. 


Til din kjære. Hva med en gravert ring eller et halskjede med navnet til kjæresten på? Det kan du finne hos Mittnavnesmykke.

 


CDON.com har de 3 filmer for 199 kroner!! (Og en egen kategori med julegavetips.) 
 

 


Og selvsagt, min personlige favoritt. Nelly.com!  Her er det så mye fint, er helt frelst av den siden. Kjolene, undertøyet, alt sammen. De har til og med “what to get a guy,” – hvor kult? Bildet fører deg rett til julegaveshoppingen!


//alle bildene er tatt fra nettsidene.

..tror det var nok rosablogging for i dag. Vi blogges! 

Rosablogger for en dag – (Party-dresses)

Hei bloggen! (Haha.) 

Tenkte jeg skulle vise frem noen fine kjoler jeg fant på Nelly.com, som sikkert passer helt supert til julebord og andre julesammenkomster.  


Denne søte champagne-fargede dressen finner du her. Og den andre (de er veldig like, men såå fine da!) finner du her.


Denne fine (passer sikkert til ball!!) finner du her. Og denne stilige med litt kløft (passer ikke til meg med andre ord) finner du her.


Herregud, hva hadde jeg ikke gjort for disse to. Denne finner du her, og den grønne her


Jeg vet ikke helt hva jeg synes om denne type kjole, den er i hvert fall fin på bilder! Hvis du tør å prøve den, så finnes den i tre farger, og du finner den her. 
 

Her er en link direkte til alle festkjolene! Om rundt 30 minutter er det sneak-peak på Black Friday. Håper dere har en super uke alle sammen, og at dere likte det lille utvalget jeg fant frem!

“SELVMORD ER EGOISTISK”

“Selvmord er så egoistisk. Tenk på alle du etterlater deg” – hørt det før? Jeg også. Men vi må snakke om disse fordommene, det er viktig. Er det ikke mer egoistisk å tvinge et menneske som ønsker døden så sterkt at det når hver minste celle i hele kroppen? 

Vi må prøve å forstå. Vi må ha forståelse, vi som sitter igjen. Ikke være sinte, ikke på den avdøde, ikke på oss selv. Jeg har sittet igjen etter et selvmord, og jeg har klandret meg selv så lenge- for jeg kunne gjort mer, kunne jeg ikke? Jeg forstår nå at jeg kunne ikke. Personen ønsket dette av hvert et fiber, hvert åndedrag. 

Mange kan jo mene – og også bli sinte, fordi de sitter igjen. At det var egoistisk at du nå sitter igjen med sorg over et tapt liv. Da er det jo viktig å huske på at denne personen antagelig har hatt det så vondt med seg selv og sine indre demoner at det rett og slett virket som det eneste riktige. Smerten til personen som utførte dette må jo ha vært hundre ganger så stor som den vi nå sitter igjen med, å ta et liv er tross alt permanent. Hvor lenge er det rett å kreve av oss at en person skal kjempe?

 

(Synes bare det er viktig for pårørende som sitter igjen å huske på, og også mennesker som har fordommer. Oppfordrer likevel til å få hjelp, å ta et liv er som sagt permanent og følelser varer IKKE evig.) 

Dersom du trenger hjelp: 


815 33 300 – Kirkens SOS, døgnåpen krisetelefon
116 123 – Mental helse, døgnåpen krisetelefon
116 111 – Krisetelefon for barn, åpen fra 15.00 – 08.00 i hverdager. Døgnåpen i helgene
800 33 321 – Åpen fra 14-20, Kors på halsen 
81000277 – Homofiles ungdomstelefon, åpen alle dager unntatt lørdag fra 18-22