Derfor trenger vi feminisme

Jeg blir så oppgitt og lei meg når jeg ser at jenter legger ut ting mot feminisme; “grunner til å ikke være feminist.” Feminister kjempet DIN kamp og de er grunnen til at DU har stemmerett. Så, kult for deg at du er komfortabel med din situasjon. Vet du hvorfor? Fordi feminisme. Det er grunnen til at du ikke er det svakere kjønnet lenger. I lang, lang tid var kvinner undertrykket og sett på som det svakere kjønn, slik er det heldigvis ikke lenger – i Norge. Jeg er feminist og kjemper ikke bare for meg og mine, men for andre kvinner – og menn- som ikke har rettighetene jeg har i andre land. Jeg kjemper for en likestilling verden over, og ikke bare her i Norge. Jeg kjemper for en verden der kvinner og menn ikke blir voldtatt. En verden der både menn og kvinner får gå på skole og ta utdanning, der kvinner og menn tjener like mye. En verden der mobbing ikke foregår – og spesielt ikke på grunn av kjønnet ditt.

 

Vi trenger feminisme fordi…..

…folk tror fortsatt at det er okei å se på jenter som sexobjekter. 

…rosa og blått skiller gutter og jenter, og er ikke kjønnsnøytrale farger. Farger burde være kjønnsnøytrale. Farger burde være farger.

…hore og homo blir fortsatt brukt som skjellsord.

…hvis en gutt slår og det ikke gjør vondt-  “slår han som ei jente”

– eller skriker som ei jente.

…likestillingsministeren i Norge mener at det er voldtektofferets feil at offeret har blitt voldtatt. Og hun er DAME!!!

…ingen andre enn feminister stod opp for Jaden Smith da han dukket opp i kjole på den røde løperen.

…kvinner skal ha rett til å bestemme over sin egen kropp, og om de vil ta abort eller ikke uten å bli kritisert for det.

…kvinner skal ikke bli giftet bort mot sin vilje. 

…hvis du er i et forhold med en voldelig person er spørsmålet “hvorfor kommer du deg ikke ut fra det?” og ikke “hvorfor er h*n voldelig?” 

…jenter må lære selvforsvar – istedet for at gutter lærer at det ikke er ok å voldta.

…hvis en actionfilm er laget med bare jenter er det fortsatt sett på som en “chickflick” og ikke en actionfilm.

…niplene til jenter er overseksualiserte. #FREETHENIPPLE

…i alle eventyr trenger prinsessene en mann til å gjøre henne lykkelig (finnes unntak heldigvis) 

…jenter blir fortatt plystra etter på gata. Fuck off, jeg er ikke en hund.

…en gutt kan ikke gråte uten å bli kalt jente.

…jenter blir kalt stygge ting – både av jenter (mest jenter faktisk) og gutter når de viser mye hud. Gutter? Oh, where to start. De er jo GUDER! 

…i ethvert kommentarfelt om feminisme vises det at feminisme fortsatt trengs.

…jenter som poserer i lite klær er ute etter oppmerksomhet. Gutter? De er såå tøffe!!

Kan du ikke fortelle den marokkanske jenta som ble voldtatt og tvangsgiftet bort til overgriperen at du ikke trenger feminisme? Eller den 11år gamle jenta som ble voldtatt av 18 menn og New York Times skyldte på at hun kledde seg eldre enn sin alder? Eller hva med venninna du sikkert har som ble klådd på av et familiemedlem, og ikke kan se menn i øynene lenger? 

Feminisme er en bra ting, og et skummelt ord fordi det er sterkt. Feminisme går hånd i hånd med humanisme/ekvalisme, det er ikke farlig. Jeg er for at du skal ha det bra enten du er mann eller kvinne, så hvem sin side er du på?

Til depressive ungdommer: Keep going

Ikke døm noe du ikke kan forstå. I Tønsbergs blad i dag står det skrevet at deprimerte ungdommer skal skjerpe seg, og at det har blitt en trend å være deprimert. Les saken her.

Let me tell you something. 

Hvis du kunne velge, hadde du ikke valgt å være deprimert. Hvis du kunne velge ville du ikke valgt å få stygge blikk og fordommer rettet mot deg, du ville ikke valg å gå til psykologen et par ganger i uka og du ville ikke valgt de utallige dagene med tungt og vondt i brystet ditt. Du ville ikke valgt å våkne opp og ha et ønske om at du ikke gjorde det. Du ville ikke valgt å være trist. Du ville valgt livet. Du sier ikke til en kreftsyk person at h*n skal kurere seg selv, det går bare ikke. 

Å være deprimert er ikke gøy, og slett ikke ønsket. Det er ikke dermed sagt at noen trenger å sette oss og verden tilbake. Psykiske lidelser har faktisk eksistert i alle år, kanskje ikke så ekstremt som nå- men det er vel fordi det har vært så utrolig tabu. Det har ikke vært greit å slite, for da er du automatisk svak. Men før i tiden taklet de ting annerledes, de hadde ingen å syte til, de hadde ikke sosiale medier de kunne klage på og ante ikke hva selvskading var. Det er ikke tabu lenger, og derfor snakker folk. Det er okei å snakke.

Det er uansett ikke greit å bagatellisere problemene til andre mennesker. Det finnes selvsagt de som kaster seg på en trendy bølge eller selvdiagnostiserer, det vil det alltid gjøre. Det finnes de som føler at det ikke er noe spesielt ved dem, og roper om oppmerksomhet. Men er ikke dette bevis nok på at de trenger hjelp? 

Vonde ting skjer hele tiden, de. Men det er ikke alltid vi velger hvordan en eventuell reaksjon blir. Noen er deprimerte for gode grunner, andre har ingen. Det er tingen med depresjon; Du bestemmer det liksom ikke. Det er ikke et valg. 
Ja, for tenk om de smarteste, flinkeste kidsa på skolen som har alt og kan alt blir deprimerte. Tenk om de får alt de peker på og ikke har sine grunner – fordi verden ikke syns de er gode nok. Er det ulovlig å føle tunge følelser? Nei. Nei, det er det ikke. 

 

Ingen skal komme her og be meg skjerpe meg for noe de ikke kan forstå.  

Ja, jeg er jente. Men jeg TRENGER deg ikke.

Jeg klarer meg fint selv, og har ikke noe behov for bekreftelse av deg. Jeg trenger ikke å høre at du kan ta vare på meg, for det klarer jeg helt selv. 

Noen gutter har denne holdningen om at vi jenter trenger dem. At vi er svake og “needy,” og at de kan snakke til oss som de vil. “Kom her lille hore,” for eksempel. At de kan le hånlig av kroppen vår når vi er på stranda og har litt strekkmerker og arr her og der. Og vi burde i hvert fall ikke reagere dersom en gutt ser på baken vår eller kløfta vi uheldigvis klarte å stelle i stand da vi løp ut døra i morges for å rekke bussen. For vi ber jo om å bli stirret på. Lesbiske jenter vil jo også selvsagt ha deg, selv om hun har sagt at hun er lesbisk og har kjæreste. Mange, mange ganger. Hvis noen kan få henne hetero, må det jo være deg!

Jeg har en ting å si til dere, o-gutter-av-jordkloden-som-tror-dere-er-best; fuck off. Jeg liker kroppen min, hva du syns om den er irrelevant. Jeg bor i den, ikke du. Noen ganger gjør jeg faktisk ting for meg selv. Har det falt deg inn? Jeg liker å se bra ut for meg selv. Syns ikke du at jeg er fantastisk, er det noen andre som gjør det. Du klarer garantert ikke å få en lesbisk jente til å like deg, og du bør virkelig lære deg å respektere jenter. Det er sikkert kjipt for deg at du blir avvist, men det gir deg null rett til å kalle ei jente for hore. Du er den desperate, I’m sorry for you. 

Jeg trenger ingen mann, og jeg er ikke “bare” en jente.