FOTO: Hele kreften gjennom bilder


Dagen før jeg fikk vite det. 

Noen dager etter jeg fikk vite det.

Nyttårsaften, 6 dager før behandling.

Rett før behandlingen skulle begynne. 

Her hadde jeg fått operert inn VAP-en… Og var helt gul. 

NRK var på besøk… Jackson syns det var gøy. Hjemme etter første behandling. 

Avisen var på besøk… 

Siste dagen før håret mitt døde.

Viljar kom for å trøste meg fordi håret mitt døde.. Haha

Jeg fikk besøk av Sara og Ingeborg! Wuhuu

Så fikk jeg parykk… 

Fordi jeg så sånn ut skalla og det var vinter og kaldt.

Og så ble Viljar kjæresten min. Oppi alt (!!)

Her hadde jeg måneansikt, så jeg skjulte egentlig hele fjeset med parykken… 

Øynene mine hadde mista gløden… 

Og her var jeg erklært frisk

 //Jeg har spart dere for de verste bildene, hehaho, og de aller fleste er uredigerte

“Jeg bruker verken dame- eller herredoen”

– jeg går på den for funksjonshemmede. Går jeg på de to andre, blir jeg sett rart på, eller bedt om å gå. En gang gikk jeg på den for funksjonshemmede, og idet jeg smalt igjen døra hørte jeg: “Emilie går dit, for hun vet ikke om hun er gutt eller jente!”

Dette er litt av talen til Emilie Nordengen som er leder i Skeiv Ungdom Hedmark (den kan du se her.). Hun snakker om hvor vanskelig det er å være skeiv i skolen, og at ingen lærere tar tak i mobbingen rundt det. Emilie ble mobbet av både gutter og jenter, og spesielt guttene syns det var gøy å slenge “transe!” etter henne.  Det var aldri noen lærere som tok henne seriøst, og de gjorde aldri noe med det. Hun fikk beskjed om å ignorere kommentarene, så til slutt ga hun opp å si ifra. 

Og hvis du som lærer ser dette, håper jeg virkelig du tar tak i problemet. Det er ikke greit at man skal få kommentarer slengt etter seg når man først har turt å komme ut av skapet. Ungdomstiden er en nokså usikker periode, og at unger får lov til å håne hverandre for at de ikke har samme legning som “alle andre,” er ikke greit. Mennesker frykter det de ikke forstår, men alle forstår vel at “Å elske er en menneskerett.” For det er det, enten du er heterofil, lesbisk, homofil, transeksuell, DU ER ET MENNESKE, og vi har alle like rettigheter.


Og en ting er sikkert gutter, dere burde frykte Emilie. Hun er garantert kjekkere enn dere alle (blunkblunk.) 

Failure


….for mens alle andre har masse energi og går på stranda med venner, sitter jeg inne og ser på tv eller sover. Mens alle går rundt i sommerkjoler, går jeg i store hettegensere og bukser. Mens alle antagelig kommer inn på hva de vil til neste år, må sikkert jeg gå skolen om igjen. Igjen. Mens jeg er for opptatt med å se alle, er alle for opptatt med å overse meg. 

Jeg er så nær ved å gi opp. 

OPPSKRIFT: Kanelsnurrer

Ser de ikke gode ut? Det er lett å lage, og tar ikke lang tid engang! 

Du trenger:
600g hvetemel
100g sukker
3 1/2 dl melk
50g gjær
100g smør
1/2 ts bakepulver
1 egg
1 ts kardemomme

..og smør, sukker og kanel til å ha inni.

Fremgangsmåte:
Bland hvetemelet, sukkeret, bakepulveret og kardemommen. Kna smøret inn med blandingen. Varm melken til den blir lunken og bland den med gjæret. Ha oppi egget, og deretter melken. Rør til det blir en deig og la den heve i 30 minutter (til dobbelt størrelse.) 
Deretter baker du den ut og kjevler til den blir en avlang firkant. Smør på smøret, sukker og kanelet og rull den til en lang pølse. Del den opp og legg på en plate. Smør med egg og sett varmeovnen på 225 grader, nederste rille i 15 minutter.
Ta de ut, og nyt!