VERDENS KULESTE SAGN

Ja- SAGN, ikke sang.
Jeg skal fortelle dere verdens kuleste sagn, jeg var nemlig syk i dag, og da så jeg på Animal Planet HD. Der fortalte de dette sagnet, virkel verdt å få med seg… det er veldig spesielt:

En gang for lengesiden- da "skaperen" (Gud) skapte alle dyrene, samlet de seg vet et vannhull for å avgjøre hvem som var det peneste dyret. Pinnsvinet mente det var henne, med sine hvite pigger og sorte pels. De andre dyrene lo og fortalte henne at hun lignet en tornbusk… Pinnsvinet ble lei seg, skuffet og litt sur, så hun bestemte seg for å stikke alle som kom i nærheten. Krokkodillen mente han var penest med sin fine, naturlige grønnfarge, men de andre lo og sa at han lignet paddene han bodde med. Krokkodillen ble sint og ville spise alle som kom i nærheten av han. Ingen av dyrene ble enige om hvem som var penest, og alle ble misfornøyde med utseende sitt. Gud skapte derfor helt spesielle dyr- som verden ikke hadde sett maken til før. Blant annet rosa flodhester, hvite løver, hvite elger osv. Disse dyrene var hans budbringere, og Gud ville se hvordan de taklet verden slik de var skapt. Til alles store overraskelse overlevde disse dyrene like godt som alle andre- til tross for at fargen var en annen; og de hadde ikke samme kamuflasje.

Dyrene løste oppgavene like bra som alle andre, så en påminnelse til oss alle: Ikke døm noe eller noen fordi det/de er annerledes.

4 kommentarer
  1. Dette er ikke et sagn, men en fabel. Sagn går på at man skulle skremme barn før i tiden. En fabel er en historie med en moral, derfor er dette en fabel.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg