Laget noen veldig gode kanelboller i dag, tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere. Siden det er så dårlig vær er det jo fint å bake, og hvem liker vel ikke kanelboller?
Du trenger:
600 gram hvetemel (for en sunnere variant; sammalt hvete fin)
100 gram sukker (sunnere variant; bruk gjerne sukring, men i en mindre mengde, 50g holder)
1/2 ts kardemomme
100 gram smør
50 gram gjær
3 1/2 dl melk
OG selvfølgelig kanel, sukker(sukrin) og smør til å ha på etterpå!
Fremgangsmåte:
Bland melet, sukkeret og kardemommen sammen, og så legger du i smøret. Smøret skal smuldres sammen med det tørre, og etter det er gjort varmer du melken til den blir lunken. I melken skal gjæret oppløses, og når det er gjort blander du godt sammen hele røra til en deig. Deigen skal heve til dobbelt størrelse (la den stå i ca. 30 minutter med lokk over)
Når deigen har hevet ferdig kjevler du den til en firkan, smører med et tynt lag smør og strør over med sukker og kanel. Rull deretter sammen til en pølse, og skjær opp i biter!
La de etterheve en liten stund, og så smører du over med et egg.
De skal steke i ovnen på nederste hylle i 15 minutter på 225 grader.
TADAA! Disse ble gode (overraskende nok, for jeg er jo DEN kokken.. hehe)
AW! Flinke kokka mi❤
åh, de ser så gode ut!! de må jeg prøve en gang.
De så gode ut!! <3