Å være feminist er IKKE en dårlig ting

Feminisme har fått et dårlig rykte, fordi som i alle “-ismene” finnes det noen som praktiserer dette så ekstremt, og overdriver så veldig. Nei, feminister hater ikke menn. De mener ikke at alle menn er voldtektsmenn eller onde. Og ja, feminister vil ha likestilling. 

Selvsagt, det finnes sikkert indivduelle feminister som hater menn, men det gjør det i alle grupper. De har vel sine grunner. Feminisme betyr derimot ikke “noen som hater menn,” men “person som mener folk bør ha likeverdige steder i samfunnet, uavhengig av kjønn.” Kjønnsroller er fortsatt skjevt fordelt, og noen vil vel si at det er helt okei, andre ikke. Jeg er på lag med de som ikke syns det er greit. Skal menn få gå i baris- så skal damene få lov til det også.

“Feminister hater menn”
Nei, enkelte mennesker hater menn. Det er ikke vanskelig å klikke seg inn på Google og finne et søk som omhandler om at en feminist hater menn, så jeg forstår at det er slik feminisme oppfattes. Som sagt, noen er ekstreme. Mange anti-feminister finner sitater på internett fra en og annen feminist som sier de hater menn, og overser det faktum at de fleste faktisk ikke gjør det. 

“Feminister kjemper bare for kvinners rettigheter”
Jeg, som feminist, er for at både menn og kvinner skal ha like rettigheter. Jeg, som “mannehater” (haha) – vet at menn også blir voldtatt, og mener også at kvinner skal bli straffet for slike handlinger på lik linje som en mann ville blitt for samme handling. Jeg er for at fedre skal få foreldreretten dersom moren ikke klarer å ta vare på et barn, og at de skal få permisjon slik som kvinnen. Kvinner skal ikke få fordeler, bare samme rettigheter som mannen.

“Jeg trenger ikke feminisme, fordi…”
Har dere fått med dere at  kvinner på Tumblr har startet en kampanje som heter noe ala “Women against feminism”? Det tristeste med hele kampanjen er at damer legger ut bilder av at de ikke trenger feminisme fordi “jeg liker at menn gir meg kompliementer om kroppen min.” Eller “fordi jeg vil ikke at kvinner skal bagatellisere menn.” Det gjør litt vondt, det betyr at de har misforstått hele greia. 

1) Ja, det er kult at du liker å få komplimenter om kroppen din. Men det er forskjell på et kompliment og det å bli satt på utstilling som et sexobjekt. 
2) Ingen bagatelliserer noen, fordi istedet for å dytte menn ned, løfter vi kvinner opp- på samme nivå. 

Hva tror dere feminisme er, egentlig, kvinner av tumblr-kampanjen? Hvilken del av “frigjøring for kvinner” er det du ikke forstår, og som ikke passer deg? Friheten til å stemme? Retten til å ikke bli eid av mannen din når du gifter deg? Å kunne gå ute uten å være redd for at noen skal overfalle deg fordi du har en kvinnekropp? Går alt det gode deg på nervene? 

Ja, feminisme har et PR-problem
I over 200 år har det blitt sagt at feminister er mannehatere. I media blir det fortalt at feminisme er en dårlig ting, fordi noen er så ekstreme. Se bak de ekstreme, og plukk ut alt det gode som har blitt til. Kvinner fikk retten til å stemme, kvinner fikk retten til å ta selvbestemt abort, kvinnen bestemmer over egen kropp. Er det dårlig? 

Nei, feminisme er ingen dårlig ting
Det er ikke dårlig for deg som mann, og ikke deg som kvinne, fordi kvinne eller mann, du skal respektere andre menneskers kropp og sinn. Ikke voldta, ikke komme med stygge ord som “hore” etc, og ikke tro du er mer verdt mer enn noen andre på grunn av ditt kjønn. 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg