Dette er en solskinnshistorieLille julaften fikk jeg diagnosen lymfekreft. Jeg og mamma trodde at vi skulle få beskjed om at det ikke var noe galt med meg og at vi kunne reise hjem, men der ble vi møtt i døra. Kreft. Det kunne jo bare ikke skje, kunne det? Mamma ble satt ut. Jeg så henne gråte, og tenkte: Shit! Nå blir hun lei seg! Men, legen sa at det var gode prognoser. Ikke at jeg visste hva prognose betydde, da. Jeg ble sendt rett ned for å ta beinmargsprøve, hvilket er det verste jeg har vært med på i hele mitt liv. OG SOM JEG SKREK! Jeg kunne ikke stå på beina etterpå fordi jeg hadde brukt opp all energien på å skrike. 

I januar begynte jeg med behandling. Jeg fikk operert inn en VAP, altså en slange med et kammer i enden som skulle ta imot cellegiften så jeg slapp å bli stukket i armen så mange ganger. Mamma og jeg lå på sykehuset i fem dager før vi ble sendt hjem, og fikk påfylling på lokalsykehuset her. Vi hadde det mye morsomt, mamma og jeg. Det var ikke snakk om noe sorg her i gården, for dette skulle vi klare, begge to! Jeg gikk på en tablett som heter prednisolon, og den gjorde at jeg var sulten HELE tiden, så hver gang jeg hadde lyst på mat lo mamma av meg. 

Jeg var sliten, så jeg var ikke på skolen. Dessuten var jeg livredd for at håret skulle falle av, og det gjorde det etter dag 20. Jeg kunne rive det av meg, og det døde på hodet mitt. Det var utrolig ekkelt, og ganske kjipt. Av medisinene mine har jeg fått en del bivirkninger, men jeg har ikke kastet opp og blitt supertynn som de fleste tror. Jeg har blitt trill rund i ansiktet, blitt nummen i fingertuppene og rumpa mi er borte, men det går over. 

Kur nummer to gikk bedre. Jeg hadde bare en dag med ekstremt vondt i hodet, og ellers enn det har alt gått bra. I dag var jeg på Radiumhospitalet, og Elin var med meg som moralsk støtte. Mamma, pappa, Elin og jeg satte oss på hver vår stol inne hos legen, og han så på meg. Så sier han: "Dette ser ut til å ha gått bra, det går rette veien." Hva i alle dager skulle det bety da?? Måtte jeg ha mer behandling?
Nei, det slapp jeg! Legen fortsatte med; "Vi er ferdig med behandlingen... Du skal på kontroll igjen om tre måneder."

Og vips, hele verden falt på plass for de rundt meg. Jeg derimot, jeg var sulten. Jeg følte akkurat det samme som da jeg gikk inn- som da jeg gikk ut igjen. Jeg var bare sulten. Jeg gruet meg ikke, og det sank inn for fire dager siden at jeg hadde hatt kreft... Så da kan dere tenke dere hvor treig jeg er. Vent to mnder og jeg klikker i vinkel fordi jeg skjønner at jeg er frisk!
 
Så, det er mulig å bli frisk av kreft, det er mulig å bli frisk, og det er mulig å hente frem en styrke i deg du ikke visste at du hadde. Du kan klare alt,- selv når du ikke ser noe lys i tunnellen. Ikke gi opp. Uansett hva. Jeg klarte det, så du kan klare det. Dette er en solskinnshistorie

 

"And the fears that once controlled me- can't get to me at all......" 

    Postet: 06.03.2014     Tid: 17:42     Kategori: Personlig     Kommentarer: 25     Copyright ©
POSTET AV:  RRH
06.03.2014   17:48
Fanfuckingstastisk!!!!!!!!!!!!! Åh, jeg er så vanvittig glad for deg, jeg har bedt og bedt♥ Takk takk takk, så herlig:D Og takk for at du deler av deg selv♥
POSTET AV:  Mar1naS1n
06.03.2014   17:57
Herregud så bra at du er erklært frisk! Sykt glad på dine vegne!! Gratulerer så utrolig mye! :D <3
POSTET AV:  Veronika
06.03.2014   18:03
Neii,ååh så bra! Blir så glad av å høre du er frisk!
POSTET AV:  Eli
06.03.2014   18:27
Har fulgt hele kampen din, så ble utrolig glad for å lese dette! Selvom vi jenter har vanskelig for å ta til oss komplimenter, så må du virkelig vite og forstå hvor vakker du er!! <3
POSTET AV:  Tina
06.03.2014   18:39
Gratulerer så ubeskrivelig mye! Dette var fantastisk å høre :D
POSTET AV:  Anne-Helene
06.03.2014   18:47
<3 <3

Klem
POSTET AV:  Thea Mariel
06.03.2014   18:58
ååå for en inspirasjon du er!

Det er godt å høre at du er frisk og jeg ser måten du har taklet det på og det er utrolig beundringsverdig! Jeg er målløs.
POSTET AV:  Trude
06.03.2014   19:33
Så godt å lese at du har fått den glade nyheten :D
POSTET AV:  Karin Myrvang Nyborg
06.03.2014   20:02
Hei, jeg kjenner din mor og har fulgt kampen deres hele tiden på hennes FB kto. Dette har vært en spennende reise, visste ikke først om jeg klarte gjennomgå dette sammen med dere, men mener jeg har hatt godt av det. Det har gjort noe med min konstante frykt for kreft. Du/dere har gitt en unik innsikt i hva som har foregått rundt din sykdom. Det er jo alltid håp og dere har vist oss dette. Det er jo håp vi har behov for, selv om vi vet at ikke alle faller innunder samme utvikling som du heldigvis har hatt. Du virker å ha en utrolig moden, optimistisk og kreativ tankegang og håper du fortsetter å være slik - en lysende stjerne for mange av oss. Hils til mamma.
POSTET AV:  Marte Bieber
06.03.2014   21:19
Åå så utrolig bra å høre! <3
POSTET AV:  Anne Karin S Langholen :)
06.03.2014   23:45
SUUUUUUUUPERT!!!!! Jeg har som sagt tidligere fulgt deg og din mor (og resten av familien :) ) gjennom din mor... og sett innom bloggen din innimellom da det dukket opp på veggen min :) Det er en UTROLIG kamp du vært gjennom... og vunnet <3

Jeg og mine har også hatt denne snikende dritten tett innpå oss...flere ganger... så vi aner, føler og vet endel om det du og dine har kjempet mot.

Det er såååååå herlig at du kan fortsette videre nå :) selv om jeg vet at denne skyen vil henge over det en liten stund til... etter første kontrollen blir den litt mindre.. .og mindre og mindre...og vips så er den borte helt :)

Du er en herlig jente og jeg ønsker deg virkelig LYKKE til videre :)
POSTET AV:  Nina Maria
06.03.2014   23:53
Gratulerer så masse masse! Gud så glad jeg ble nå!
POSTET AV:  Mari
07.03.2014   00:29
Hei :)

Ja, dette er virkelig en solskinnshistorie !! Godt å vite at ting kan gå bra også :) men du har vært utrolig tøff og jeg beundrer deg !
POSTET AV:  Sylvia
07.03.2014   10:17
Det ordner seg for snille jenter, du er tøff som har delt denne reisen med oss. Ønsker deg lykke til videre ;-)
POSTET AV:  Marita
07.03.2014   20:02
dette er første gang jeg leser bloggen din, men fy søren! denne bloggen ble nettopp min favoritt blogg. du er så utrolig sterk og positiv! folk som prøver å knekke deg med stygge kommentarer er helt blåst i hodet. beundrer deg virkelig!

stå på videre. bildene dine er så fantastiske! aldri gi opp kjære deg
POSTET AV:  Susns sang og smurferi, fjoll og fanteri
07.03.2014   22:17
Sååå godt å lese dette !!!! :)

Jeg ønsker deg alt godt på din vei videre. :)

Måtte helsa smile til deg

like mye som du smiler til verden du flotte jente :)
POSTET AV:  Camilla
07.03.2014   23:36
Så bra du er frisk! :) Håper du aldri får "tilbakeslag" og får kreft på nytt. Kreft er en sykdom ingen fortjener å få!!
POSTET AV:  Mina
08.03.2014   12:03
Wow! Vet ikke hva jeg skal si, men gratulerer!! (For at du er ferdig med kreften, selvfølgelig!)
POSTET AV:  Silje Louise
08.03.2014   15:14
Har fulgt deg en stund og var spent på hva legen kom til å si, så nå ble jeg veldig glad på dine vegne!! Slike solskinnshistorier trenger vi :) Da er det bare å nyte den kommende våren fullt ut!
POSTET AV:  Marthe
08.03.2014   21:12
Gratulerer så mye :D
POSTET AV:  Marte
08.03.2014   21:51
Gratulerer så utrolig mye!! Det er utrolig herlig å lese historien din!

Jeg har selv en stefar med lymfekreft, i staduim 4..Jeg kjente jeg fikk et nytt håp nå etter å ha lest så å si hele bloggen din den siste timen! Du virker som en helt fantastisk jente og og unner deg virkelig denne supre nyheten!

Må bare si at jeg digger at du er så positiv! Når jeg ser bilder av deg med og uten parykk kan jeg ikke annet enn å smile, du er virkelig en inspirasjon for mange!

Lykke til videre, håper du forblir frisk fra nå av! :)
POSTET AV:  altmuligbloggeren
09.03.2014   10:40
ååååh, så stollt :) Gratulerer, jenta mi<3
POSTET AV:  Mari Brennhovd
09.03.2014   13:13
åååå, er så glad på dine vegen! stå på! :)
POSTET AV:  Vibeke Mikalsen
10.03.2014   12:52
Ååh, er så glad på dine vegne! :D
POSTET AV:  Natalie
14.03.2014   22:42
Gratulerer så mye med at du er ferdig, og ikke trenger flere kurer :D

Jeg vet godt hvordan dette er, har vært gjennom det selv.

men noe jeg lurer på er: hvilken avdeling (etasje) lå du på? :)


Vil du si noe om "Dette er en solskinnshistorie" ?


Hei, der! Du har nå kommet til min lille foto og-tankeverden! Jeg er Ingrid, 18 år, og det går stort sett i Canon 600D her. Jeg anser meg selv som en kreativ og utforskende jente, og sier sjeldent nei til å lære noe nytt! Vil du vite mer om meg? Følg med på bloggen, da vel! :D
hits